Opname film De Blauwe Maagd

Pierre Bokma speelt hoofdrol in korte film De Blauwe Maagd

vrijdag 10 maart 2017 – 12:21|

GEMERT – De hoofdrol voor de korte film De Blauwe Maagd, van Gemertse productie, is voor acteur Pierre Bokma. Actrice Sytske van der Ster wordt zijn tegenspeelster. Dit hebben de producenten van de film deze week bekend gemaakt. De Blauwe Maagd is een kort, onafhankelijk gefinancierd filmdrama dat dit voorjaar op locatie gefilmd zal worden in het Middeleeuwse Franse dorpje Montbrun-les-Bains.

De Blauwe Maagd is een kort Nederlands/Frans filmdrama met een zwartkomisch randje dat zich afspeelt in de jaren zestig. Pierre Bokma speelt Thomas, een puissant rijke zakenman uit Nederland. Als zijn beeldschone jonge vrouw Nathalie (Sytske van der Ster) gekidnapt wordt op een romantische vakantie in Zuid-Frankrijk, probeert hij haar terug te kopen met zijn fortuin. Maar daardoor raakt hij verwikkeld in een eeuwenoude vete, die uitgevochten wordt volgens goed Middeleeuws gebruik.

Productieteam
Regie van De Blauwe Maagd is in handen van Tim Klok, die eerder naam maakte met de Kamp Vught-jeugdfilm Wie helpt mij nu Nog. Het scenario is van Joeri Pruys, tevens een van de producenten van de korte film, en vooral bekend als producent van internationale speelfilm Rotterdam, I Love You. Daarnaast nemen Carl van de Wetering en Puck Mickers (VandePunt Filmproducties uit Gemert) en Ewoud Bon (producent van de Curaçaose speelfilm Sensei Redenshon) zitting in het productieteam. Franssprekende personages worden gespeeld door onder meer Tatiana Chiline, die haar debuut maakte in 2012 in To The Wonder van Terrence Malick, en het Frans/Amerikaanse jonge filmtalent Léonard Barkley.

Crowdfunding
De film snijdt een tijdloos thema aan: in tijden van strijd en conflict wordt iedereen gedwongen een kant te kiezen. Regisseur Klok: “De Blauwe Maagd gaat over de keuzes die je moet maken wanneer dat wat jou het dierbaarst is op het spel komt te staan. Neutraal blijven is dan geen optie meer. Wij willen een film maken die aan dit thema op een doordringende en visuele manier uitdrukking geeft.” De Blauwe Maagd is onderdeel van een wereldwijde trend in onafhankelijke filmfinanciering, waarin sponsoring en crowdfunding steeds belangrijker wordt. De producenten beogen hierin een voortrekkersrol te bekleden. De crowdfundingcampagne voor De Blauwe Maagd was dan ook een van de meest succesvolle in de Nederlandse film tot nu: 148 procent van het streefbedrag was opgehaald ruim voor het einde van de campagne. De rest van de financiering komt van bedrijfssponsors en privédonaties. De Blauwe Maagd wordt gefilmd in mei dit jaar. Feestelijke voorpremières zijn gepland in Montbrun-les-Bains en in Nederland en de wereldpremière zal plaatsvinden op een internationaal filmfestival. Voor distributie benaderen de makers innovatieve wereldwijde online platforms.

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *