Avignon

Het historisch hart van Avignon, de stad van de pausen van 1309 tot 1376, is vandaag geklasseerd bij het werelderfgoed van de UNESCO. De oude stad, beschermd door haar wallen, heeft wonderlijke getuigenissen van haar verleden bewaard. Het paleis van de Pausen, gebouwd in de 14e eeuw, is een absolute pleisterplaats tijdens het bezoek. Deze burcht, de residentie van de pausen in de 14e eeuw, is een prachtig gotisch paleis bestaande uit twee delen, het Oude Paleis en het Nieuwe Paleis.
Het Paleisplein wordt ook omgeven door andere prestigieuze gebouwen zoals het Kleine Paleis, de vroegere residentie van de aartsbisschoppen dat tegenwoordig een museum is, waar schilderijen en beeldhouwwerken gehuisvest zijn; het Munthotel met een barokgevel uit de 17e eeuw; en de Notre-Dame-des-Domskathedraal gebouwd in de 12e eeuw.
De rots van de Doms, de oorsprong zelf van de stad, is een aangename hoog gelegen tuin die een mooi uitzicht biedt op de Rhône en meer bepaald op de Saint-Bénezetbrug, beter bekend onder de naam de brug van Avignon.
Het Horlogeplein, met platanen en caféterrassen, is een aangename en zeer levendige plaats, vooral tijdens de periode van het festival van Avignon. De bijzonder pittoreske rue des Teinturiers is ideaal voor wandelingen langs de Sorguerivier en haar mooie waterraderen.
Het gekende festival van Avignon, “In” en “Off”, in de maand juli, is een belangrijk spektakelmoment. Het festival “In”, dat plaatsheeft op het kasteelplein van het paleis van de Pausen, is gewijd aan theaterstukken, concerten en dans. Het festival “Off” biedt talrijke voorstellingen aan in heel de stad.

TE ZIEN, TE DOEN
Het Palais des Papes, de veertiende-eeuwse monument, is zeker de meest bekende toeristische site in de hele stad Avignon. Unesco, het is een van de grootste gotische gebouwen van de Middeleeuwen. Voormalige pauselijke residentie, dit fort was de zetel van het westerse christendom voor een groot deel van de veertiende eeuw. Het Palais des Papes is opgebouwd uit de overlapping van twee aparte gebouwen, het oude paleis van Benedictus XII, die plaatsvindt op de Rocher des Doms en het nieuwe paleis van Clemens VI. Het is nu een van de tien meest bezochte Franse monumenten elk jaar, en jaarlijks organiseert belangrijke culturele evenementen zoals het festival “in” om Avignon. Tijdens het bezoek, kan men de twaalf ronden, evenals vele kamers op prijs stellen als de kamer van het conclaaf dat ooit een appartement voor gasten of de kamer van de Big hoorzitting was. Het hert kamer is op dit moment één van de meest beroemde stukken van het paleis van de pausen, vooral vanwege de decoratie. Bezoekers kunnen een mooie jacht geschilderd op de westelijke muur te ontdekken. De architectonische complex bestaat ook uit verschillende kapellen, evenals verschillende cursussen zoals de binnenplaats van 1800 vierkante meter, of het klooster binnenplaats.
Nog een mekka van het toerisme Avignon, de beroemde Saint Benezet Bridge. Geëerd door een beroemde lied, het gebouw dateert uit de twaalfde eeuw en was ook een Werelderfgoed van de UNESCO. Het heeft nu vier bogen die de grillen van de tijd doorstaan.
Het historische centrum van Avignon is nog steeds omgeven door muren die dateren uit de veertiende eeuw. Lange vier kilometer, zijn ze uitgerust met zeven poorten open op de stad en de 39 ronden.
Geclassificeerd als een historisch monument, het zout Grenier is een vroegere zout opslagplaats gebouwd in het midden van de veertiende eeuw. In de buurt van de wallen, de huidige datum van de achttiende-eeuwse monument en dient nu als tentoonstellingen en optredens op het festival “off” Avignon.
Wandelen door het oude centrum van Avignon, kunt u ook genieten van vele woningen. Het is in niet minder dan 130 gebouwd tussen de vijftiende en achttiende eeuw. Dit zal worden opgemerkt dat van Brancas waarvan de minister Necker in zijn schande gehost, dat van Laurens, een van Brantes, of Sade hotel dat ooit toebehoorde aan de familie van dezelfde naam.
Het hotel Villeneuve-Martignan, gebouwd in de zestiende eeuw, dient nu als huis aan het Musée Calvet ingedeeld Museum van Frankrijk. collecties kunt u de archeologie, de beeldende kunst, of de decoratieve kunsten, zoals tapijt, smeedijzer of porselein te bewonderen.
Andere musea ook plaatsvinden Avignon als het Petit Palais museum met collecties van Italiaanse primitieve schilderijen, de Requien museum dat zich richt op de natuurlijke historie, de lapidaire museum en antiek, of Jean-Vilar, bijlage bibliotheek van Frankrijk, en de Angladon museum. Dit laatste vindt plaats in het herenhuis en onthult Massilian achttiende kunstcollecties in de twintigste eeuw. Verzameling van werken van de hedendaagse kunst, kan de Lambert collectie te bewonderen in het Caumont hotel sinds de jaren 2000. De kathedraal Saint-Pierre van Avignon is een monument uit het midden van de veertiende eeuw, die in een oud gebouw van de zevende eeuw plaatsvond. Voornamelijk Gothic, werd geclassificeerd als een historisch monument. Binnen een aantal kunstwerken aanwezig zijn, zoals de monumentale altaarstuk van Saint Peter.