Bedoin

Kleine stad in de Provence-Alpes-Côte d’Azur, Bédoin is in de Vaucluse, tussen de Mont Ventoux en de stad Carpentras. Grotendeels bezet door een gemeenschap bos, is het ook ligt dertig kilometer van Avignon, toeristische stad bekend om haar theaterfestival.
agrarisch dorp, Bédoin is vooral bekend om zijn wijn bedrijf dat een gerubriceerd AOC wijn, de beroemde Côte du Ventoux heeft verdiend. De landbouw is een belangrijke activiteit van de gemeente, onder meer door fruitboomgaarden benadrukken kersen, abrikozen, pruimen of vijgen. Olijven worden ook geëerd en de stad produceert olie bekend sinds de achttiende eeuw.
Toerisme, de stad van Bédoin heeft een interessante architecturale erfgoed en unieke landschappen om de tijd om te wandelen of wandelroutes rustig te ontdekken.

TE ZIEN, TE DOEN
Gebouwd in de achttiende eeuw, de St. Peter’s Church is het werk van Paul Rochas, een architect uit Avignon. Ligt in de heuvels boven de stad, het kijkt uit op de Mont Ventoux en onthult een jezuïet stijl gevel. U kunt ook naar de Notre-Dame-du-Moustier Romaanse stijl, het Heilige Kruis Kapel van de Mont Ventoux, of de kerk van Les Baux.
Gelegen op drie kilometer van Bédoin, de Kapel van de Madeleine dateert uit de elfde eeuw. Romaanse stijl, het vindt plaats op het kasteel van Madelène en kan bezocht worden op bepaalde dagen van de week.
De gemeentelijke bos is de plek voor vele gemarkeerde wandelpaden, zoals de Mont Ventoux niet ver weg. In de winter kunnen skiën worden beoefend, terwijl in de zomer mountainbiken of bergbeklimmen worden begunstigd.
Kunstgalerie op de baan, in de buurt van het VVV-kantoor.

EVENEMENTEN EN VIERINGEN
De markt elke maandagochtend wordt gehouden.
Een theater festival met diverse optredens georganiseerd in april.
De dag van het bos van de Mont Ventoux staat mei, met de nadruk wandelen, workshops, een boerenmarkt, houtbewerking demonstraties of zelfs storytelling.
De Recampado festival wordt gehouden in juni tot en met het vuur van St. John te bereiden. Op het programma staan ​​dansen en volksliederen.
In juli, de stad biedt zijn festival AOC Ventoux wijnen met muzikale entertainment, proeverijen of games.