Sault

Het dorp Sault ligt op een rotsachtige uitloper, in een vlakte bestaande uit velden met tarwe, spelt en lavendel die aan het einde van een bocht wordt onthuld. Op slechts 26 km van de top van de Mont Ventoux beklimmen fietsers de Reus van de Provence langs de zoetste route!
De eerste gedocumenteerde menselijke aanwezigheid dateert uit de prehistorie en heeft tot de 19e eeuw nooit opgehouden te groeien.

De lokale producten van het land Sault zijn even talrijk als gevarieerd: honing, lam van het land Sault, Ventoux-varkensvlees dat in de open lucht is geteeld en zijn charcuterie, witte noga, zwart en bitterkoekjes, geitenkaas, aromatische planten, lavendel en zijn derivaten.

TE ZIEN, TE DOEN

Een historische centrum van ontdekkingstocht door het dorp “1h in de voetsporen van de wolf” toont de overblijfselen van het imposante middeleeuwse kasteel, de wallen, en roept de gemarkeerde route door het leven van saltésiens de Middeleeuwen tot de negentiende eeuw.

Gemeentemuseum van Sault:
Opgericht in 1859 door Henri Chrestian, een van de oudste in de Provence, het bevat prehistorische collecties, Gallo-Romeinse, middeleeuwse, mineralogisch, een mummie van de Egyptische artefacten, wapens en een reeks schilderijen van de lokale kunstenaar, Evariste van Valernes. Daarnaast vindt u een rijke bibliotheek met duizenden boeken aller tijden.
Open in juli en augustus van maandag tot zaterdag van 15u tot 18u – Tel. : +33 4 90 64 02 30.
Distillery lavendel van Vallon:
Productie en destillatie van essentiële oliën van lavendel en lavendel, thuis op de boerderij om u te helpen de geheimen van het distilleren, bloem etherische olie… De traditionele methode distilleerderij werken met lavendel stro naar huis te ontdekken.
Gratis bezoek.
Tel. : +33 4 90 64 14 83 – Mail: vallon-des-lavandes@wanadoo.fr
Aroma’plantes-distilleerderij:
Productie en distillatie van aromatische en geneeskrachtige planten, lavendel en lavandin, bloemenwater; ook productie van kleine spelt de hoge Provence in de biologische landbouw.
Gratis rondleiding door de distilleerderij, lavandoscope, ontdekkingstochten, aromatic’bar, entertainment.
Tel. : +33 4 90 64 14 73 of +33 4 90 64 04 02 – Mail: info@aromaplantes.com
Lavender Farm:
Bezoek van de lavandicole boerderij en presentatie van de serre tuin op reservering in juli-augustus.
Tel. : +33 4 90 64 00 24.
Savonnerie in de Provence:
Productie demonstratie, videoruimte, fabriekswinkel van zepen en cosmetische producten met essentiële oliën.
Nougaterie Boyer:
In juli-augustus: bezoek workshops en uitleg over de productieproces van witte nougat, zwarte nougat en kleine spelt pasteitjes. Proeverij en vertoning van een film over de geschiedenis van het huis van André Boyer.
Wandelingen:
Het pad naar lavendel Sault (2 km van het dorp naar de Mont Ventoux): bewegwijzerde ronde van 5,3 km (ongeveer 1u30 wandeling in de zon), omgeven door lavendelvelden met informatieborden, familie-niveau. Parkeren na de distilleerderij van Vallon.
In de bossen van Deffends tot Sault (2 km van het dorp naar Saint-Trinit op de D950): 3 wandelingen van 45 minuten tot 2:30 lopen, aangenaam, schaduwrijk, makkelijk te waarderen dat in elk seizoen.Buitenzwembad bij het sportcomplex. Open in juli-augustus.Tennis, 3 gravelbanen + 1 mini korte Sault het sportcomplex.