Ontdek de ondergrondse wereld.

Het Albion-plateau

Een van de belangrijkste karstmassieven van Frankrijk. Alle ondergrondse afvloeiing is afkomstig van regenwaterinfiltratie. Het geheel arriveert, als bij toverslag, in de beroemde Fontaine de Vaucluse! Het is 1100 km2 oppervlakte, 450 geïnventariseerde holtes waarvan de diepste afdaalt tot -980 meter. Ga op verkenningstocht. Kies uw formule: familie, ontdekking, avontuur of grootte. Welke formule u ook kiest, Adrien, een professionele speleologiegids, zal u begeleiden, aandacht hebben voor uw vorderingen en zijn passie met u delen.

De karstwandeling

Een leuke activiteit om de ondergrondse wereld en de karstologie van het Albion Plateau te leren kennen met behulp van de interpretatiepanelen langs de route. Deze route, met als vertrekpunt het dorp Saint Christol d’Albion, laat u de geboorteplaats van de mysterieuze Fontaine de Vaucluse ontdekken! 12 panelen laten u kennismaken met het ontstaan van grotten, de speleologie en de geologie van de streek. Duur van de wandeling ongeveer 2 uur (2,5 km)

De grot van Thouzon of feeëngrot

Iets verderop, in het dorp Le Thor, ligt aan de voet van de heuvel een grot verscholen. Het is de enige grot in de Vaucluse, de versteende bedding van een oude ondergrondse rivier. De grot van Thouzon wordt ook wel de Feeëngrot genoemd! Stalactieten, stalagmieten, draperieën, gours, grotparels…, balancerende schoorstenen, scree cones, putten, meanders, vuurstenen nier …. Het is de fijnheid en delicatesse van de stalactieten (2m lang en 3mm in diameter) die deze magie geeft en deze grot uitzonderlijk maakt!